Telefonszám
+36 20 286-4231
Cím
1042 Budapest, Árpád út 161-163.
A Csillagberekbe a gyerekek örömmel járnak, szeretetteljes, elfogadó, figyelmes légkörben nevelkednek. A tananyag és a módszer az életkori sajátosságaikra szabott.

Munkatársaink

Pedagógusok

Balogh Eszter, délutános tanító

Bozsó Róbert, a 4. osztály tanítója, Bothmer-gimnasztika tanár

Guti Adrienn, a 6. osztály tanítója, extra lesson tanár, intézményvezető helyettes, könyvtáros

Bemutatkozás: Gyermekkori álmom vált valóra, mikor 1997-ben átvehettem diplomámat az ELTE BTF szakán, és tanítónéniként munkába állhattam.
Azóta pályám során a gyermekek egyéni képességeit, szükségleteit tekintetbe vevő differenciáló pedagógia, és a fejlesztő pedagógia terén mélyültem el. Elsajátítottam a Waldorf-pedagógia segítő pedagógiai irányzatát, melyet kilenc éve praktizálok, s mára tanítok is. 2012-re felkészülhettem a Waldorf-osztálytanítói feladatokra az ELTE BGGYF karán szervezett képzés segítségével.
A Waldorf-pedagógiával való találkozásban valódi kincsre találtam.
Megtanultam egy titkot: gyermekként tapasztalatokkal a hátunk mögött, célokkal érkezünk a Földre. Mindnyájunkat hajt egy vágy, egy feladat, amelyet szeretnénk megtapasztalni az életutunk során. Őrzünk egy kincset, amelyet szeretnénk felhozni a mélyből, tisztára csiszolni, és megmutatni a világnak! A Waldorf-iskolában gyerekek és felnőttek (szülők és pedagógusok) nap-nap után ezt a kincset keressük. Magunkban és egymásban. Figyelemmel, tapintattal, türelemmel, egymás útját tiszteletben tartó elfogadással. A kincset felhozni a mélyből a felnőtt ember feladata. De a munkához szükséges eszközöket gyermekkorunk idején gyűjtjük össze. Ez a célunk. Ezért találkozunk az iskolában: hogy felkészítsük a gyerekeket a „kincsvadászatra”. Hogy szerszámokat adjunk a kezükbe: képességeket, amelyekkel kibonthatják küldetésüket, és készségeket, amelyekkel átadhatják azt a világnak.
Ez a reményünk: az együtt töltött évek után ne csak kincskeresőkké, hanem találókká is váljunk.
Hogy fényesebb legyen a világ – általunk!

Ivanits Gábor, fafaragás tanár

Kereki Marianna Emma, alapító tanár, a 7. osztály tanítója, angol-nyelvtanár, intézményvezető

Bemutatkozás: Az ELTE-n lettem tanító magyar műveltség területen, ezután a Nyugat-Magyarországi Egyetemen angol nyelvtanári diplomát szereztem. Az ELTE-BGF-en elvégeztem a Waldorf-tanítói képzést, és rövid (3 éves) állami iskolai tapasztalatszerzésem alatt TÁMOP bevezető tanár lettem.
Hat évesen kb. az első iskolai hét után tudtam, hogy tanítónéni leszek. Persze 28 éves koromig elfelejtettem az egészet. Ekkor a Gödöllői Waldorf Iskola óraadó angolnyelv-tanára lettem egy évre, majd néhány év szünet után osztálytanító voltam ugyanott. A gödöllői évek után a pilisszentlászlói Waldorf-iskolában tanítottam angol nyelvet.

Az élet szép. Gyönyörű és izgalmas. Ezt minden gyermek tudja. Ügyesen meg kell osztanunk egymással felfedezéseinket. Mi mást tanulhatnánk az iskolában?

A Kereki Mariannal készült interjút itt olvashatjátok: http://bit.ly/1zINS6W

Kiss Andrea, németnyelv-tanár

Bemutatkozás: 2013-ban kezdtem el a Waldorf-pedagógiával foglalkozni, akkor iratkoztam be a tanárképzésre Solymáron. 2014-ben megszületett kislányom, Rozika, ezért az alapozó év elvégzése után két év szünetet tartottam és tanulmányaimat 2016 őszén folytattam, így idén júniusban ér véget számomra a képzés.

A Csillagberek Iskolára decemberben találtam rá. Január vége óta tanítok németet a harmadik, negyedik és ötödik osztályban.

Szeretek a mai napig németül tanulni. Ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor a német nyelv iránti rajongásomat említeném, illetve ezen túl a nyelvek szeretetét általában is szeretném a gyerekeknek átadni. Hiszek abban, hogy a nyelvtanítás a Waldorf-iskolában túlmutat az adott nyelven és nemcsak empatikusabbá, toleránsabbá, nyitottabbá tesz minket, hanem képes hathatósan felébreszteni azokat az akarati erőket, amelyek a mindennapjainkban sok nehézségen át tudnak bennünket lendíteni.

A nyelvtanulás apró lépései csak lassan, évek alatt bontakoznak ki, vezetnek sikerre, viszont akkor sokszor robbanásszerűen, ami kevés más dologhoz hasonlítható örömet ad. Megtalálni a kitartó, aprólékos munkában a szépséget, hinni a rendszeres munka erejében, és türelemmel, hittel kivárni annak az eredményét a mai világban nagy megtartó erő.

Kovács Andrea, extra lesson tanár

Kovácsné Pozsgai Krisztina, a 2. osztály tanítója

Kókai Zsuzsanna, gyógypedagógus

Kurucz Ágnes, délutános tanító, angolnyelv-tanár

Letkám Tünde, tanulószobai pedagógus, Bothmer-gimnasztika tanár

Misó Kata, a 3. osztály tanítója

Palkó Eszter, az 5. osztály tanítója, kézimunka tanár

Pap Marianna, kertművelés tanár

Pitti Melinda, délutános tanító

Szűcs Dániel, zenetanár

Thurnay Balázs, zenetanár

Bemutatkozás: 25 éven keresztül aktívan zenéltem különböző zenekarokban, elsősorban a Makám együttesben és ezzel részben párhuzamosan 12 évig zenét tanítottam a Fóti Waldorf Iskolában, ahová három gyermekem is járt. Egy év pihenő után az Óbudai Waldorf Iskolában és a Göllner Mária Pesti Regionális Waldorf Gimnáziumban folytattam a zenetanári munkát.

Mindig arra törekedtem, hogy azt a lelkesedést, ami bennem is él a zene iránt, felébresszem a gyerekekben is. Énekelni nem kínos, elavult dolog, hanem meglepően jó! Megérthetetlen és megunhatatlan az az öröm, amit a zene befogadása illetve művelése ébreszt az emberben.

Várkonyi Erikaképzőművészet és kézimunka tanár

Technikai munkatársak

Barta Margit iskolatitkár

Mészáros Anikó ügyvivő

Soós Éva gazdasági vezető

Tóth Barbara takarító

Erdős Ildikó konyhai segítő

Máté Jutka konyhai segítő

 

 

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A Csillagberek Waldorf Iskola elérhetősége:
Cím: 1042 Budapest, Árpád út 161-163.
Telefon: 06-20/286-4231
Email: iskola {kukac} csillagberek.hu

Évfolyamok:
A 2019/2020-as tanévben 1-7. évfolyammal működik az iskola.

Következő esemény:
Kattints ide!>>

Felvételi információk:
A JELENTKEZÉS a Csillagberek Waldorf Iskolába a működő osztályokba folyamatos.

GYAKORI KÉRDÉSEK:
A gyakran ismételt kérdésekre adott válaszainkat ITT olvashatod.

Hírlevél