A Csillagberekbe a gyerekek örömmel járnak, szeretetteljes, elfogadó, figyelmes légkörben nevelkednek. A tananyag és a módszer az életkori sajátosságaikra szabott.

Köszönjük mindenki támogatását: szeptemberben megalakult a Csillagberek Zeneház!


Bár a gyerekekkel csak szeptemberben kezdtük meg a közös muzsikálást, hangszeres tanárainkkal már nyáron is serényen dolgoztunk. Augusztusban még csapatépítő és szakmai napot is tartottunk egy csendes vidéki településen, Gyúrón. Alig néhány kilométerre Martonvásártól, ahol egykor Beethoven sétálgatott, zenélt a kastélylakóknak, mi is kellemes órákat tölthettünk és együtt muzsikálhattunk. Szakmai programunk reggel a falu festői tavának partján jógázással indult.

 

Ezt követően csapatépítő játékok, közös ebédkészítés (lecsó bográcsban) következett, majd belemélyedtünk a Kovács-módszer rejtelmeibe, mely zenészeknek szánt ritmikus, mozgásos gyakorlatokat jelent. Ezek bemelegítő, lazító vagy akár mozgáspihenőként szolgáló mozdulatsorok, melyek a zenetanulóknak segítenek ellazulni, koncentrálni, felfrissülni a hangszeres óra során.

 

Azóta ezen gyakorlatokat nagy sikerrel használjuk mind gyermek, mind felnőtt tanulóink körében óráinkon. Tanári megbeszélésen túl még közös muzsikálás is belefért a napba. A szeptemberben megtartott “elő” Zene Világnapi koncertünk anyagát állítottuk itt össze. A Zenés ÁllathatároZOO címre keresztelt műsorunkban tücsöktől szamáron át a hörcsögig számos állattal találkozhatott a jelenlévő hallgatóság, akik nagy örömünkre velünk énekeltek, vezényeltek, aktív részesei voltak a koncertnek. Folytatását tervezzük!