Cím: 1042 Budapest, Árpád út 161-163. Telefon: 06/20 286-4231

Email: iskola{kukac}csillagberek.hu Facebook oldalunk

Csillagberek Waldorf Iskola

Milyen mesét olvassunk a kisiskolás gyerekeknek? – Szülők Iskolája


December 1-jén, pénteken 18:15 órától a Csillagberek Waldorf Iskolában Szentkúti Márta író, meseterapeuta lesz a vendégünk, akivel arról fogunk beszélgetni, hogy

Milyen mesét olvassunk a kisiskolás gyerekeknek?

Mit adjunk a kezükbe első olvasmányként?

Gyerekeink minden nap hallanak mesét az iskolában, és persze a szülők is olvasnak nekik esténként. A nagyobb gyerekről azt gondolhatjuk, már kinőtt a varázsmesék világából; szeretne inkább egyedül olvasni. Pedig biztos, hogy jól esik neki, ha a szülei este odaülnek az ágy mellé mesélni. De mit olvassunk neki és milyen könyvet adjunk önálló olvasásra, ami megfelel az életkori igényeinek?

Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszokat keresni, akárcsak egy mesehős, akinek nehéz rejtvényeket kell megoldania. Utunk valahol a négyéves kor táján kezdődik, és az iskolába lépés időszakát érintve halad a Rubicon felé. Tudnivaló, hogy a mesehősöknek mindig van segítőjük. A mi segítőnk a keresésben elsősorban a felnövekvő emberről való gondolkodás.  

Ezen a linken lehet előzetes kérdéseket feltenni az előadónak, illetve könyveket is tudtok tőle rendelni, ezeket ugyanitt adhatjátok le.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UAqkT56RSV8EqZb37P-xiEX3YOphtJqDbUDRb2ftpCw/edit?usp=sharing

Könyveket a következő oldalról választhattok:

http://harmonikusgyermek.hu/kiadvanyaink

Helyszín: Csillagberek Waldorf Iskola, Budapest, 4. kerület, Lakkozó út 1-3.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Belépő: 1200 Ft.