Telefonszám
+36 20 286-4231
Cím
1042 Budapest, Árpád út 161-163.
A Csillagberekbe a gyerekek örömmel járnak, szeretetteljes, elfogadó, figyelmes légkörben nevelkednek. A tananyag és a módszer az életkori sajátosságaikra szabott.

Pedagógusok


Buth Viktória, matematika tanár

Erőssné Makovecz Ildikó, németnyelv-tanár, magyar nyelv és irodalom tanár

1983-ban születtem Budapesten. Egy nyúlfarknyi időszakot leszámítva – amikor is fogorvos akartam lenni… – valójában mindig tanítani szerettem volna. Közel áll hozzám az irodalom, a nyelvészet, így magyar-német szakon (ELTE TFK, majd ELTE BTK) szereztem diplomát. Az életemben fontos az ének, a tánc, a nevetés, azt hiszem, ez az igazi szerencsém, mert tanítani és tanulni csak örömmel lehet, ezt igyekszem is szem előtt tartani. Egyetem után kerültem a Sashalmi Waldorf Általános Iskolába, ahol gyermekeim születéséig németet tanítottam. Ezen évek alatt igyekeztem Waldorf szemléletű nyelvtanári képzéseken részt venni, illetve elvégeztem a Waldorf-osztálytanító (ELTE BGGYK) továbbképzést. A kisfiaimmal való itthonlét után 2020-tól a Csillagberek Waldorf Általános Iskolában tanítok német nyelvet. Szeretettel és izgatottan várom a gimnázium adta örömöket, új kihívásokat.

Ivanits Gábor, kézművesség tanár

Felsőfokú tanulmányaim idején egy külföldi nyári munka során dolgoztam együtt először gyerekekkel. Itt hátrányos helyzetben lévő tizenévesekkel foglalkoztam és nagyon jól éreztem magam a társaságukban. Ezt követően az élet elsodort és éveken keresztül ingatlan műszaki, gazdasági területen dolgoztam. Mindig is érdekeltek a famunkák és a faszobrászat és hobbiként foglalkozni kezdtem ezzel a területtel és valahol belül mindig vágytam arra, hogy gyerekeknek adhassam át a tudásomat. Két csodás lányom van, akik a Csillagberek Iskolába járnak és itt közelebbről megismerhettem ezt a nagyszerű, támogató közeget, amiben a gyerekek saját útjuk megtalálását segíti az iskola.

Amikor 2018-ban lehetőséget kaptam arra, hogy a Csillagberek Iskolában fafaragást tanítsak, úgy éreztem olyan hivatásom lett, amit nagy örömmel végezhetek a gyerekek javára. Azóta is minden egyes nap rácsodálkozom arra, milyen nagyszerű velük együtt lenni és jó látni azt, ahogyan fejlődnek és haladnak előre a saját útjukon.

Kurucz Ágnes, angolnyelv-tanár

1975-ben születtem Budapesten. ’A Madáchban’ érettségiztem. 1997-ben szereztem angol szakos tanári diplomát az egri tanárképző főiskolán, majd egy évre elmentem egy észak-írországi Camphill faluba dolgozni, ahol fogyatékkal élő felnőttek élnek. Ezen a helyen ismerkedtem meg az antropozófiával, illetve az ott dolgozók gyerekeinek létrejött helyi Waldorf iskolával. Az egész év mély benyomást tett rám. De hazajövetelemkor még más feladatok vártak rám. Nyelviskolai munka, rendszeres nyelvvizsgáztatás a legkülönbözőbb nyelvvizsga rendszerekben, céges tanfolyamok. 2002-ben pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán kiegészítettem tanulmányaimat, hogy középiskolásokkal is foglalkozhassak. Akkor már két éve tanítottam egy szakközépiskolában Budapesten, két osztályt kísértem a kezdetektől az érettségiig, illetve a technikusi végzettségig. Ekkor született meg a gyermekem, aki ma már Waldorf-iskolás. Az otthon töltött időben fejlesztőpedagógus végzettséget szereztem az ELTE PPK-n. A hetedik waldorfos évemet kezdtem idén tanárként. Nagy örömmel vágtam bele kollégáimmal a felső tagozatról való gondolkodásba, számomra nem volt kérdés, hogy a Waldorf iskola 13 évfolyamos. Nyelvet tanítani pedig minden osztályfokon nagy kihívás és öröm is, szerencsésnek tartom magam, hogy ezt az ívet végig kísérhetem.

Kovács Olivér, fizika tanár

Lorencz Kinga, digitális kultúra tanár

Matheika Gábor, művészettörténet tanár

Molnár Anita, euritmia tanár

Szolnoki születésű vagyok. Két gyermekemmel ott is éltünk 2010-ig, majd elköltöztünk Nyíregyházára.
2006-ban kezdtem tanítani euritmiát a Szolnoki Waldorf Iskolában; óvodától 12. osztályig. 2007-ben a Nyíregyházi Waldorf Iskolában is elkezdtem tanítani. 2010-től bothmer gimnasztikát is tanítok. Mindkét helyen 2013-ig dolgoztam.

Megházasodtam, elköltöztem Budapestre, így kerültem a Váci Waldorf Iskolába, ahol 2016-ig, a kisebbik lányom születéséig dolgoztam. A Veresegyházi Waldorf Iskolában 2018-ban kezdem euritmiát és bothmer gimnasztikát tanítani. Emellett epochákat adtam a Szekszárdi Waldorf Iskolában.
Ebben az évben kezdtem el a mozgásfejlesztést gyerekekkel, a Térdinamika módszerével.

Két immáron felnőtt gyermekem Waldorf Iskolában érettségizett és onnan mentek egyetemre tovább. Velük jártam végig a Waldorf utat.

A Csillagberek Waldorf Iskolában 2020-ban kezdem a tanévet és örülök, hogy újra lesz lehetőségem gimnáziumban tanítani, mert amióta elköltöztem Nyíregyházáról, azóta nem volt erre alkalmam.

Számomra a mozgás jelent mindent. Abban tudok teljesen jelen lenni.
„A mozgás élet – az élet mozgás.” Ezt a szemléletet szeretném a gyerekek felé is közvetíteni.

Pitti Melinda, biológia,- kémia-, földrajz tanár; osztálykísérő (9. osztály)

Pitti Melinda vagyok. 1974-ben születtem. Vidéken nőttem fel, lelkes amatőr természetbúvárként, aminek folyományaként biológia-, kémia-, és földrajz tanár lettem. Egyetem után egy alapítványi gimnáziumban tanítottam 15 évig. Ezután született meg két fiam. A velük otthon töltött idő alatt kezdtem el az osztálytanítóképzést Solymáron, 2020 őszén kézhez kaptam a diplomámat.
A Waldorf-pedagógia már az egyetemi éveim alatt felkeltette az érdeklődésem, folyamatosan olvastam, ismerkedtem vele, de csak most felnőtt fejjel mertem belevágni régi álmom megvalósításába. Nagy örömet okoz nekem végre Waldorf szemléletben átadni a lelkesedésem és a tapasztalatom.

Thurnay Balázs, zenetanár

Várkonyi Erika, képzőművészet és kézimunka tanár

Gyerekkoromtól kezdve sokat barkácsoltam, rajzoltam és kézműveskedtem. A tanulmányaim is ebbe az irányba vittek, a gimnázium után Pécsett végeztem el a rajz-vizuális nevelés szakot. Itt találkoztam első alkalommal azzal a gondolattal, hogy a művészetek nem csak a művészpalántáknak szólnak, hanem az egészséges élet és fejlődés része. A sors úgy hozta, hogy egy másik szerelem hatására Finnországba kerültem, ahol számítógépes grafikusként helyezkedtem el az ottani környezetvédelmi intézetnél. Egy olyan ügyet szolgálhattam, amivel szívesen azonosultam. Itt született meg a fiam és a lányom. A sors aztán mégiscsak hazavezérelt minket, immár családként, amikor is a finn rendszer után csakis olyan iskolát tudtam elképzelni a gyerekeimnek, ahol van valamilyen értelmes gondolat a működés mögött és a gyerekre, mint teljes értékű emberre gondolnak. Így kerültünk a Csillagberek Waldorf Iskolába, ahol aztán szépen lassan szülőként belekóstolhattam a waldorfos gondolkodásba. Itt ismét egy olyan ügyre találtam, amivel szívesen azonosultam. Így történt, hogy 2018-ban elkezdtem festést és kézimunkát tanítani az iskolában a középtagozaton felnövekvő rendszerben. Ezzel együtt folyamatosan képezem magam, hogy a gyerekeknek vagy immár fiataloknak a lehető legjobbat nyújthassam magamból.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A Csillagberek Waldorf Iskola elérhetősége:
Cím: 1042 Budapest, Árpád út 161-163.
Telefon: 06-20/286-4231
Email: iskola {kukac} csillagberek.hu

Évfolyamok:
A 2021/2022-es tanévben 1-9. évfolyammal működik az iskola, 2022 szeptemberétől indul a 10. osztály is. A felsőtagozatról szóló információk ITT olvashatók.

PROGRAMOK:
A közelgő események megtekintéséhez kattints ide!>>

Felvételi információk:
A JELENTKEZÉS a Csillagberek Waldorf Iskolába a működő osztályokba folyamatos.

GYAKORI KÉRDÉSEK:
A gyakran ismételt kérdésekre adott válaszainkat ITT olvashatod.