Cím: 1042 Budapest, Árpád út 161-163. Telefon: 06/20 286-4231

Email: iskola{kukac}csillagberek.hu Facebook oldalunk

Csillagberek Waldorf Iskola

A kéz, a szív és a fej iskolája – szülői szemmel


m_MPJ9495Az iskolaválasztás fogalma számunkra kicsit árnyaltabb. Mi nem iskolát kerestünk. Az iskola egy nagyon hosszan tartó időszak, ezért fontos, milyen környezetben és hogyan telnek ezek az évek. Olyan helyet álmodtunk, ahová mindkét kisfiunk örömmel indul majd el minden reggel. Az első lépés sokkal korábban történt. Az iskolás korszakot megelőzően utánajártunk, létezik-e az az álom valahol, ami az érzéseinkben és képekben a fejünkben már megvolt. A gyerekvállalás nevű önfejlesztő tréning során elfogadtuk, hogy az ösztöneinkre hallgatunk elsősorban, ugyanakkor nyitottak maradunk mindenre. Megkerestük azoknak a szakembereknek az írásait, előadásait, videóit, akik szaknyelvre fordították az érzéseinket. Így jutottunk el többek között Vekerdy Tamás gondolataihoz, és egyben a Waldorf-pedagógia fogalmához is. Már az elméletnél úgy éreztük, hogy közel áll hozzánk. De azt akkor még nem tudtuk, hogyan is néz ki ez a valóságban. Az iskolakezdés előtt egy évvel több Waldorf-iskolába is bekukucskáltunk. Nagyon kedvesen fogadtak minket. Ezekben az iskolákban arra is gondolnak, hogy ezt a döntést a szülő akkor tudja meghozni, ha mélyebb betekintést biztosítanak. Logikusan épülnek egymásra az alkalmak. A Csillagberek Waldorf Iskola következő évfolyamának tanítóját egy kiránduláson ismertük meg.

Csillagberek Waldorf Iskola ÚjpestBensőséges előadások és nyílt napok következtek. Kezdtünk az érdeklődőkkel is összeismerkedni, hiszen viszontláttuk ugyanazokat az arcokat. Az első kirándulás után már úgy éreztük, megérkeztünk: az álmunk tényleg megvalósulhat. A jelentkezés menete is nagyon sokrétű volt. Megosztottuk gyermekünk fejlődésének fontosabb részleteit írásban, majd beszélgettünk ismét a tanítóval, ezután a kisfiunk egy játékos formában egyedül is megismerte a tanárnénijét. Ismét meggyőződtünk róla, hogy jó helyen vagyunk, hiszen örömmel és lelkesedéssel mesélt arról, hogy mit is csináltak együtt az osztályteremben. A jelentkezés után egy újabb kirándulás alkalmával az osztálytársak is találkoztak. A közös nyári készülődés során – amikor az iskolai környezetet alakítottuk ki – még jobban megismertük egymást.

Csillagberek Waldorf Iskola ÚjpestEljött az iskolakezdés, és meghatottan látjuk azóta is minden egyes nap, hogy az álmunkat ez az iskola felülmúlta. Nem túlzás, bár giccsesen hangozhat, de számunkra minden nap egy új csoda, hálásak vagyunk, hogy rátaláltunk. Hittünk benne, ahogyan az iskola alapítói, tanárai, hogy együtt megteremthetünk gyermekeink számára egy második otthont. Számunkra ez az iskola képviseli saját belső értékrendünket. Az pedig már tényleg csak a ráadás, hogy személyesen mi, szülők mennyi segítséget kapunk a neveléshez és folyamatosan tanulhatunk a gyermekeinkkel együtt – saját magunkról is.

Csillagberek Waldorf Iskola - Budapest 4. kerület

Ebben az iskolában is tanítanak :), nagyon tudatosan, nem túlzás azt mondani, hogy itt bizony nagyon koncentrált munkavégzés folyik. A gyerekek a koruknak és igényeiknek megfelelő figyelmet kapják meg. Örömmel és óriási gyorsasággal tanulnak, fejlődnek minden egyes iskolai napon a főtanítás alatt és a napköziben egyaránt.

DSC_0217 Mindennapi valóságunk, hogy a Csillagberek Waldorf Iskola valóban a fej, a szív és a kéz iskolája. Az érzelmi és értelmi fejlődés számunkra ugyanolyan fontos.

Végiggondoltam, milyen negatívumot írhatnék, de nem jutott ilyen eszembe. 🙂

Gellérfi Ágnes

Az iskolánkba való jelentkezéshez KATTINTS IDE!>>